torstai 29. toukokuuta 2014

Simppeli raakasuklaa

Suklaa on yksi suurimmista heikkouksistani.. ja tiedän etten ole ainoa :) Parhaani mukaan pyrin olemaan ostamatta suklaata kaupasta, mutta joka päivä välillä suklaahimon yllättäessä voin tehdä sitä myös kotona  - hallelujah!  Tämä raakasuklaa on itse asiassa PARASTA SUKLAATA, mitä olen ikinä maistanut. Seriously. Se voittaa mennen tullen Fazerit, Marabout, Lidlin superhyvät tummat suklaat, yms. Sain tämän "salaisen reseptin" eräältä tutultani, so all thanks to him :)

Simppeli raakasuklaa
0,75 dl kookosöljyä
1,25 dl kaakavoiraastetta (minulla käytössä CoCoVin kaakaovoi, joka on valmiiksi raasteena)
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl lucumajauhetta
2 tl macajauhetta
2 rkl kaakaonibsejä
1,5 rkl hasselpähkinärouhetta
laadukasta suolaa oman maun mukaan (itse laitan aika reilusti, koska pidän suolaisesta suklaasta)

Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita se nestemäiseen kookosöljyyn. Lisää sitten juokseva hunaja, sekoita hyvin. Lisää sitten kaakaojauhe, maca ja lucuma. Tämän jälkeen tulevat kiinteät aineet, kuten tässä reseptissä kaakaonibsit ja hasselpähkinärouhe. Itse surautan suklaamassaa sähkövatkaimella vielä hetken aikaa, jotta hunaja todella sekoittuu hyvin. Ensimmäisellä kerralla kun en tehnyt näin, niin jäähtyessään hunaja erottui muusta massasta lautasen pohjalle. Maku oli edelleen hyvä mutta koostumus melko tahmainen :P Kaada massa lautaselle tai esim. jääpalamuotteihin, laita pakastimeen jäähtymään puoleksi tunniksi. Nauti!

Tästä ohjeesta tuli alla näkyvät 11 konvehtia ja lisäksi pieni leipälautasellinen valmista suklaata.

Jääpala/suklaamuotti

Mansikanmuotoiset raakasuklaakonvehdit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti