maanantai 19. toukokuuta 2014

Yksinkertainen linssi-kanarisotto

Vaikka työpaikallani onkin lounasravintola, teen aina itse evääni. Näin tiedän tarkalleen, mitä suuhuni pistän! Ja siksi joudunkin kokkaamaan jatkuvasti.. arkena yritän keksiä ruokia, joista saan annokset useammalle päivällä. Tämän linssi-kanarisoton reseptin löysin Kotikokki.netistä.

Tämän päiväinen hyvin yksinkertainen versioni (4 annosta):
3 dl vihreitä linssejä (liotin koko työpäivän ajan, mutta tuntikin riittää)
reilu 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
250 g kananfileesuikaleita
puolikas (keltainen) paprika (olisi voinut kokonaisenkin laittaa, mutta nyt laitoin loput salaattiin)
1 sipuli

Keitä liotetut linssit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia.

Paista kanasuikaleet pienessä määrässä öljyä (lempparini on kookosöljy mutta se oli loppu, tänään käytin rypsiöljyä), lisää paprika ja sipuli, anna kypsyä noin 15 min. Reseptiin olisi kuulunut myös porkkanaa ja pari valkosipulin kynttä mutta tämä toope unohti ostaa :(

Yhdistä linssit kanasuikaleiden ja kasvisten kanssa ja pyöräytä hetki pannulla. Itse maustoin risoton valkosipuli-, chili- ja paprikajauheilla, mustapippurilla ja ripauksella ruususuolaa. Hyvvää tuli!

Risoton lisäksi söin hyvin yksinkertaisen (sopii tämän päivän yksinkertaiseen teemaan!) salaatin, joka koostui jäävuorisalaatista, kurkusta, kirsikkatomaateista ja paprikasta.

Linssi-kanarisotto
(I know, ei kovin herkullisen näköistä mutta älkää antako sen hämätä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti