perjantai 16. toukokuuta 2014

Vadelmainen uunipuuro

Olen nyt muutaman kerran tehnyt iltapalaksi vadelma(-jogurtti) uunipuuroa, johon löysin ohjeen Lunni leipoo -blogista. Ensimmäisellä kerralla tein lähes tulkoon Lunnin ohjeiden mukaan, eli:

1 dl kaurahiutaleita
2 dl vettä/maitoa/mantelimaitoa
1/2 banaani
1 muna
ripaus suolaa
(1/4 tl vaniljauutetta) --> toimii myös vaniljasokerilla paremman puutteessa :P
1 dl (jäisiä) vadelmia
2 rkl Bulgarian jogurttia
mantelilastuja --> laitoin kookoslastuja, same same but different!

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Mittaa kaurahiutaleet ja neste uuninkestävään, reilun kokoiseen kulhoon. Muussaa banaani haarukalla kulhossa, lisää muna ja sekoita sen rakenne rikki. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon, lisää suola, halutessasi vaniljauute ja vadelmat. Viimeistele lisäämällä nokare Bulgarian jogurttia keskelle. Paista uunissa n. 25 minuutin ajan tai kunnes keskusta on vielä hieman höllyvä mutta melkein paistunut. Tarjoile mantelilastujen kanssa ja nauti kuumana.

Tokalla kerralla vaihdoin bulgarian jogurtin maitorahkaan: virhe. Rahka oli aivan liian kitkerän makuista eikä sopinut tähän, vaikka noin muuten rahkasta kyllä tykkäänkin. Kolmannella kerralla meillä oli kaurahiutaleet loppu ja tein puuron täysjyvämannasuurimoista: ISO VIRHE. Mannasuurimot jämähtivät lautasen pohjaan / klimppiytyivät totaalisesti yhteen - ei siis kannata kokeilla. Ehkä olisi siis parempi etten yrittäisi muuttaa ohjetta, kun en kerta kaikkiaan siitä ainakaan parempaa onnistu tekemään :D Eilen siis jälleen kerran iltapalaksi tätä, koska eteki niin kovasti mieli. Käytin Provenan gluteenittomia kaurahiutaleita (en ole keliaakikko, mutta halusin kokeilla) ja jätin bulgarian jogurtin kokonaan pois. Jotain tuntui uupuvan joten lisäsin päälle hieman kookosmaitoa (johon olen nykyisin ihan in love!) ja juoksevaa hunajaa makeutukseksi. Ja oli muuten hyvää :)

Vadelmainen uunipuuro ilman lisukkeita

Otin talteen kaikki tuolta Lunnin sivulta löytyvät puurovaihtoehdot, ja tähän mennessä (tämän vadelmaisen uunipuuron lisäksi) olen testannut intialaista mannapuuroa ja manteli-chiapuuroa. Ja koska olen tehnyt ohjeiden mukaan enkä sooloillut omiani, niin ovat olleet oikein hyviä, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää siltä, että blogiisi on tulossa hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista