sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Vaniljainen chia-mustikkahillo

Olen miettinyt terveellisempää vaihtoehtoa hillolle, jota voisin käytettää esim. lettujen tai puuron kanssa. Ja sellainenhan löytyy, nimittäin chia-hillo! Tämän reseptin löysin Uusia Tuulia -blogista.

Vaniljainen chia-mustikkahillo
2,5 dl (pakaste)mustikoita
1,5 rkl chia-siemeniä
1 rkl hunajaa
1/4 tl vaniljajauhetta

Jos käytät pakastemustikoita kuten minä, sulata ne hunajan kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä, muussaa marjoja ja sekoita joukkoon chia-siemenet sekä vaniljajauhe. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Jos käytät tuoreita tai jo sulaneita mustikoita, voit jättää kuumennuksen välistä. Murskaa mustikat ja sekoita hunaja, chia-siemenet ja vaniljauute niiden sekaan. Hillo säilyy hyvänä noin viikon verran kannellisessa astiassa. Mustikoiden tilalla voit käyttää oikeastaan mitä vain mieleisiäsi marjoja.

Tästä reseptistä tuli tämä pieni purkillinen hilloa (70 ml) ja vähän ylikin. Ohjeen voi helposti kaksinkertaistaa. Paljon paremman makuista ja TERVEELLISEMPÄÄ kuin kaupan sokerihillot!

Valmis chia-mustikkahillo

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! En ole jostain syystä oppinut vielä chia-siementen käyttäjäksi, vaikka ne vissiin ovat helpointa mahdollista tavaraa. Tässä voisi olla nyt hetki kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Chia-siemenet on itsellekin melko uusi tuttavuus ja yritän nyt testailla mitä kaikkea mahdollista niillä voi saada aikaan :) Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

    VastaaPoista
  3. Ihana keksintö laittaa Chiaa hilloon! Kiitos - tein eilen mustikkahilloa ja luulen että tämä jää vakkariksi!!

    VastaaPoista