keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Gluteeniton mustikkapiirakka

Kesän ykkösherkkuni on ehdottomasti mustikkapiirakka! Ja kesälomallahan herkuttelu on sallittua eikös.. :) Koska pyrin välttämään vehnäjauhoja, päätin kokeilla gluteenitonta piirakkapohjaa. Ja hyväähän siitä tuli! Tähän ohjeeseen otin malli Valion reseptistä.

Gluteeniton mustikkapiirakka
100 g voita
1 dl (kookos)sokeria
1 muna
2 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Päälle
200 g mustikoita
1 prk maustamatonta, rasvatonta maitorahkaa
1 muna
1/2 dl (kookos)sokeria

Sulatettu voi ja sokeri tulisi vaahdottaa, mutta koska käytin kookossokeria niin ei oikein onnistunut. Vatkaa kuitenkin tehosekoittimella hetki, jotta seos on edes hieman kuohkeutunut. Lisää sitten muna sekä kaurajauhot, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina (kookosöljyllä) voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).

Levitä marjat piiraspohjalle. Sekoita keskenään maitorahka, muna ja sokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min. Hyvää myös lämpöisenä (pohja on vielä vähän mössöä, minua ei ainakaan haitannut :)), parhaillaan jäähtyneenä.

Gluteeniton mustikkapiirakka.
Toimi erittäin hyvin kookossokerilla makeutettuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti